Sija Speelman

Yogadocent | Dansdocent | Danstherapeut | Yoga Coach | Essentie Yoga

Expertise: Yoga Dance en Dans- en bewegingstherapie.

Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Yoga Dance, Danstherapie, Authentic Movement Flow (dansmeditatie), Yoga Coaching, Salsa (Solo Salsa Ladystyling).

Over mij: Ik ben 39 en woon in de prachtige natuur van Wanneperveen

Kenmerkend aan mij: Ik houd enorm van dans en beweging. Het is altijd een manier geweest om uiting te geven aan mezelf, lekker in mijn vel te zitten en me blij te voelen. Via opleidingen en ervaring in Dans, Psychologie, Danstherapie en uiteindelijk Yoga, heb ik mijn passie ten volle in kunnen zetten om ook anderen te kunnen begeleiden naar meer balans in lichaam, geest en ziel.

De kracht van Yoga heb ik ontdekt tijdens reizen naar Centraal Amerika. Costa Rica werd mijn tweede thuis. De rijke natuur, liefdevolle mensen en verschillende docenten gaven me de kans om te groeien in compassie, dankbaarheid en de moed om mijn hart te volgen. Dat resulteerde uiteindelijk in het opzetten van mijn eigen bedrijf in yoga en dans(therapie); Essentie Yoga. Ik geef nu zo’n 8 jaar les in Meppel en heb sinds 2 jaar mijn eigen studio: Essentie Studio. Ik vind het ontzettend leuk om nu ook een aantal lessen te geven om de hoek bij Zentrum.

Yoga en Dans verrijkt nog elke dag mijn leven en ik ben heel dankbaar om mijn practice te kunnen delen met anderen! Let’s Flow!

Waar ik van geniet: Wat ik zo fijn vind aan yoga is dat het je niet enkel fysiek sterker, soepeler en meer ontspannen maakt maar dat het je ook energetisch een boost kan geven. Yoga geeft de mogelijkheid om je hart te openen en een dieper contact te maken met jezelf en de wereld om je heen. Het is voor mij een manier om lichaam, geest en hart in harmonie te brengen en vitaal, gezond en happy door het leven te gaan. Verder houd ik enorm van dansen, zoals salsa en ook dansen vrij van vorm om expressie te geven aan mezelf.

Ook ben ik graag in de natuur en geniet ik van vrienden en familie om me heen. Daarnaast houd ik enorm van reizen. Elk jaar organiseer ik een Yoga Retreat naar Ibiza en de laatste jaren reis ik af naar Bali om te genieten van het land, de mensen en bij te scholen.

Wat ik bied: Ik bied lessen in verschillende vormen van yoga; Vinyasa Flow, Yin Yoga en Yoga Dance (een combi van Yoga Flow en Moderne Dans). Ook geef ik lessen in Solo Salsa Ladystyling en Authentic Movement Flow. Authentic Movement Flow is een dansmeditatie die ik heb ontwikkeld, met yoga, bewegingen vrij van vorm en Authentic Movement (dansmeditatie). Het is een krachtige manier om dieper in je lichaam te zakken voor meer lichaamsbewustwording, verlichting van spanning en om meer bij je gevoel te komen.

Bij Zentrum geef ik nu Vinyasa Yoga en Yin Yoga. Ook zijn 1 op 1 Yoga of Danstherapie sessies mogelijk.  Dans- en bewegingstherapie is een therapievorm die werkt met het lichaam als ingang van therapie om o.a spannings-, stressklachten, angst en paniek en lichte psychische klachten te verminderen.

Ik neem je graag mee op reis door je lichaam om van denken te gaan naar voelen en ervaren en de ontspannen en positieve flow te ervaren van Yoga en Bewuste Beweging.