Ilona Kinderyoga Docent

Ilona Vroom

Orthopedagoog | Kinderyoga docent

Expertise: Orthopedagoog gericht op kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en kinderyoga docent.

Over mij: Samen met mijn vriend en ons dochtertje woon ik in Meppel. In 2016 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens mijn werk als orthopedagoog heb ik gemerkt dat kinderen al op jonge leeftijd prestatiedruk en stress kunnen ervaren. Dankzij yoga ondervind ikzelf rust en ontspanning. Ik wilde dit gevoel ook graag bij kinderen overbrengen en heb daarom in 2018 de opleiding Kinderyoga bij de AALO in Hilversum gevolgd en afgerond. Naast kinderyoga geef ik als orthopedagoog individuele begeleiding aan basisschoolleerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Kenmerkend aan mij: Ik ben creatief, rustig en geduldig. Dankzij mijn ervaring en kennis als orthopedagoog weet ik goed in te spelen op het gedrag van kinderen en kan ik goed aansluiten bij hun belevingswereld. Kinderen voelen zich hierdoor snel bij mij op hun gemak.

Waar ik van geniet: Ik ben graag buiten en vind het heerlijk om lekker uit te waaien op het strand. Ik geniet ook enorm van mijn dochtertje en haar enthousiasme voor yoga. Ze staat al regelmatig in verschillende houdingen naast mij op de yogamat.

Wat ik bied: Ik bied kinderyoga aan kinderen vanaf 7 tot en met 10 jaar. Bij kinderyoga ligt de nadruk op plezier en samenwerken. Spelenderwijs leren kinderen diverse houdingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Er is ook veel aandacht voor spel en creatieve opdrachten. Kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn. Yoga is geen wedstrijd. Ze leren beter te luisteren naar zichzelf en hun eigen grenzen bewaken. Allemaal vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.