Critical Alignment yoga (CAY) & restorative yoga in Meppel

Een verkeerde uitlijning van de wervelkolom kan verschillende oorzaken hebben. Overbelasting, spanning(en) of verkeerde (zit)houding zijn oorzaken die kunnen leiden tot overbelasting in jouw bewegingspieren. Wanneer de wervelkolom niet goed is uitgelijnd, kan het bewegingsapparaat van jouw lichaam gespannen raken en daardoor een gevoel van krapte in je rug of elders in het lichaam ontstaan. Dit komt doordat je lichaam overal in verbinding staat met je wervelkolom.

Critical alignment yoga is een moderne yoga met de (anatomische) inzichten van nu. De essentie van CAY is het vinden van de ‘kritieke uitlijning’ in het lichaam, wat verwijst naar de optimale positie van de wervelkolom en gewrichten waarin de natuurlijke kracht en balans worden hersteld. Dit wordt bereikt middels het 3 stappenplan:

  • Ontspanning (ontspanning in bewegingsspieren)
  • Beweging (bewegen vanuit een ontspannen lichaam/wervelkolom)
  • Kracht & coördinatie (beweging en kracht opbouwen in het lichaam)

CAY yoga wordt (mede) beoefend met daarvoor speciale CAY-props, zoals: Strip, schouderstandblok, vilten-mat, boog en schouderstandbank.

Door regelmatig beoefening van CAY kunnen spanningen en blokkades in het lichaam geleidelijk worden verminderd, waardoor flexibiliteit, kracht en een betere lichaamshouding worden bevorderd. Het kan worden toegepast als een therapeutische benadering voor mensen met rugklachten, maar ook als een preventieve maatregel om blessures te voorkomen en het algehele welzijn verbeteren.

Het unieke van Critical Alignment ligt in zijn focus op het herstellen van de natuurlijke uitlijning van het lichaam en het bevorderen van een dieper bewustzijn van houding en beweging, wat leidt tot een meer gebalanceerd en gezond lichaam.

Het beoefenen van CAY is toegankelijk voor iedereen, voor zowel beginners als gevorderden. Heb je rug-, nek- of hoofpijn klachten dan kan deze yoga vorm erg effectief zijn. Maar wil je je lichaam beter leren kennen en meer rust en verbinding dan is CAY ook een erg fijne manier om dat te ervaren.

Aanmelden Rooster Tarieven

Andere Yoga stijlen: