Vinyasa flow, Power yoga & Ashtanga yoga Meppel

Vinyasa flow

Vinyasa flow, ook wel bekend als power yoga, is een dynamische vorm van Yoga. Een flow van houdingen (asana’s) op de beweging van het ademritme. Je flowt van de ene naar de andere houding in een sequence.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa zorgt er voor dat er warmte diep binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les. Je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren, je verhoogt je focus, je spieren worden sterker en je conditie gaat vooruit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen die Vinyasa flow biedt.

Aanmelden Rooster Tarieven

Power yoga ashtanga based

Ashtanga yoga is de traditionele vorm van power yoga. Waarbij je bij vinyasa yoga losstaande series in een flow volgt, volg je bij ashtanga yoga een vaststaande serie. Wanneer je naar een aantal lessen bekend bent met de serie, geeft dit rust en kom je in een meditatieve staat van zijn.

Regelmatig beoefenen van vinyasa flow/power/ashtanga yoga zorgt voor sterke en soepele spieren, goede conditie, heldere focus, energiek gevoel en lager stressgehalte. Daarnaast heeft deze vorm van yoga een ontgiftende werking.

Aanmelden via momoyoga Lesschema Tarieven

Andere Yoga stijlen: